Skrobak / Naturalna myjka do warzyw LoofCo jest ręcznie wykonywana w Egipcie z trukwy egipskiej (Luffa aegyptiaca). Produkt tworzony jest z zwężonego plastra końca trukwy, ponieważ jest on bardziej napowietrzony i szczególnie nadaje się do takich zadań.
Sposób użycia: Myjka może wydawać się ścierna, gdy jest sucha, ale po zanurzeniu w wodzie lekko pęcznieje, stając się miękkim, gąbczastym i elastycznym skrobakiem. Mieści się w dłoni. Produkt najlepiej sprawdzi się do czyszczenia zabrudzonych warzyw. Używaj z wodą na mokrej skórce warzyw korzeniowych z delikatnym naciskiem, aby usunąć ziemię i zanieczyszczenia. Aby zachować świeżość gąbki pomiędzy kolejnymi użyciami, opłucz ją, wyciśnij nadmiar wody, wytrząśnij wszelkie cząstki jedzenia i powieś do wyschnięcia na pętli z bawełnianego sznurka. Od czasu do czasu wyprać w pralce lub ręcznie. Produkt starczy na miesiące użytkowania i po zużyciu można go wyrzucić na kompost.